Mayıs 27, 2007

KISA KISA


Bu defa son etkinliklerimden kısa kısa haberler
Cumhuriyet Şöleni
Cumartesi sabahı 11.00 gibi Demokrasi Meydanına vardık.Arkadaşım Sırrı ile.Sırrı tişört ve şapka aldı.Bayrak salladık.Saygı duruşu,İstiklal Marşı,konuşmalar derken ayrıldık.Ayrılırken ''Türkiye Laiktir Laik kalacak'' diye slogan attık.Şeytan ayrıntıda gizlidir hesabı;DİN VE DEVLET İŞLERİNİN BİRBİRİNDEN AYRILDIĞI Laik bir devlette Din görevlileri Devlet memuru mudur ve ayrıca laik devlet vatandaşlarına mecburen din dersi verdirir mi? diye düşündüm.Sırrı karşıt fikirdeydi yerden taş alıp kafama atarak fikrime karşı koymak istedi.Sunuç alamadan Sulh olduk.
Yol Hazırlığı
15 Haziranda başlayacak Kanada gezisi için hazırlıklarımı sürdürüyorum.Giysiler hazır.Pasaport bilet vs tamam.Sadece oğlana hediye kuruyemiş,lokum ve seyahat sigortası kaldı.Onlar da yola çıkarken.
Tiyatro
Şehre tiyatro festivali gelmiş.Pazar akşamı 19.30 da Belediye Sanat Merkezinde Ordu Belediyesi Şehir Tiyarosunun ''Aşkımızın gemisi fındık kabuğu'' adlı oyunu izledim.Nuri beyi de gördüm salonda.Adam ordu'lu ne de olsa.
Program'ım şöyle
28-5 belediye sanat merkezi (Yeni Sinema) 15.00 Ocak adlı oyun
28-5 Çatalçeşme oda tiyatrosu 21.00 Orada kimse var mı
29-5 belediye sanat merkezi 15.00 Yeşil Papağan Limited
29-5 Paü kongre merkezi 21.00 Savaş Oyunu
30-5 Çatalçeşme 21.00 Azerbaycan
Arkadaşlar adamla ta nereden gelmişler üstelik oyunlar bedava daha ne bekliyorsunuz.Gidin izleyin,

Mayıs 23, 2007

SALYANGOZ


SALYANGOZ
Geçen yazılardan birinde ‘’Hafta sonu ne yaptım?’’ diye başlık atmış ve kendi başıma yaptığım doğa gezisini anlatmış,bir de yolda görüp çektiğim bir salyangoz fotoğrafı koymuştum.Salyangoz enteresan bir hayvandır ve bilirsiniz arkasında bir iz bırakır.
Bugün bloğuma bir eski öğrencimin yazdığı bir yorum okudum ve beni birkez daha bıraktığım izlere götürdü.İşte izlerimden bazıları:
Rüştü Tolga Şen:
Tabiki hatırlamayacaksınız, ben Rüştü Tolga Şen. Gaziantep Fen Lisesi.89 girişli 4-D sınıfından. İster inanın ister inanmayın okulda en sevdiğim öğretmenimdiniz. Sabrınız, sakinliğiniz ve öğrencilere davranışlarınız diğer öğretmenlerden çok farklıydı. Yaptığınız bir sınavda sorunun cevabı artezyendi ve biz 8 kişi birden bir arkadaşımız kartezyen yazdığı için kartezyen olarak cevaplamıştık. Yaptığımız hatayı bizimle paylaşmıştınız ancak cevabı da doğru kabul etmiştiniz. Endüstri mühendisiyim, İstanbulda yaşıyorum, evliyim ve benim de 5 aylık bir oğlum var. Herşey için çok teşekkür ediyorum hocam. Kendinize iyi bakın.
Betül Işık:Babadağ Hacı Mehmet Zorlu Çok programlı Lisesinde 2005 mezunu son iki yıl sinif öğretmeni olduğum sınıfımın sınıf başkanı.Evlerine telefon ettim geçenlerde.Arayayım da 19 mayısa çağırayım.Arkadaşlarıyla beraber hepsini bir arada göreyim,nasıl olsa evdedir,diye. Telefona abisi çıktı ve haber:Betül Malatya İnönü Üniversitesinde Kamu Yönetimini kazanmış ve okuyor.Demek ki bir öğrencim daha yolda.
Olgaç Güney,Onur Kavas,Betül Eren,Mert Demirçalı ve diğerleri:Denizli Mustafa Kaynak Anadolu Lisesinde son bir buçuk yıldır beni çıldırtan öğrencilerimden bazıları.Ama ne özellikleri var?Hepsi de pırlanta gibi çocuklar ama bir o kadar da yaramaz.Marifetleri ise tiyatro.Harika oyunculukları ile 21 Mayıs gecesi ‘Ah Şu Gençler ‘oyununu çok güzel oynadılar.Kendi hayatımdan izler buldum.Hepsi de şu anda yoldalar. Ne demiştim Önemli olan yolda olmak varmak değil.

Mayıs 15, 2007

(Resim alıntıdır)
DİKKAT…. SADECE DÜŞÜNCEDİR….KİMSEYE ZARARI YOKTUR.
QUO VADİS (NEREYE)
İnsanlar ve toplumlar zaman zaman durup, nereye? diye kendi kendilerine sormalıdırlar diye düşünüyorum.Günlük hayat bize öyle bir koşuşturma,telaş,yetişme kaygısı veriyor ki bazen ne yaptığımızı,niye yaptığımızı sorgulamadan spontane (anlık) kararlarla bir harekete başlıyoruz.Sonuçta öyle bir durum ortaya çıkıyor ki ben bunu mu istemiştim?diye kendi kendimize sormak zorunda kalıyoruz.Örneğin siyaseti ele alalım.Bundan bir ay kadar evvel bu ülkenin Cumhurbaşkanlığına kim aday olacaktı belli değil.Önümüzdeki seçimler ne zaman yapılacaktı belli değildi.Bugün de seçime hangi partiler hangi liderlerle ve hangi programlarla girecekler belli değil.Peki neden böyle :Günlük düşündüğümüz,yakın geçmişi hatırlamadığımız,resmin tamamını ortaya koyup bakmadığımız için.Kişiler kendi maddi çıkarları ve statü için,şirketler kendi karları için bu seçimlere hazırlanırken sormak gerek:Bu Anayasa ile mi bu toplum mutluluğa huzura doğru yol alacak?Demokrasi böyle bir şey mi?QUO VADİS?

Mayıs 14, 2007

İzmir Kemeraltı'nda Kızlarağası Han (Dinlenmek için ideal)
Tarihi Asansör'den (Her yerde Kar var adlı şarkıyı kısık sesiyle ve bozuk türkçesiyle söyleyen Dario Moreno'nun sokağının üstünde) Konak yönüne İzmir

Kaldığım evin bahçesinden Çiçekler


Mayıs 09, 2007

GİTTİM GÖRDÜM DÖNDÜM

Asansör'e giderken körfez
Kerem Sitesi sahilinde günbatımı
GİTTİM
Geçen cuma sabahı erken saatlerde yola çıktım ve Tavas,Kale üzerinden Muğla'yı geçip Bodrum'a vardım.Amaç bir iş görüşmesi.Üst baş varmadan değişti,görüşüldü ve bir klasik:Yalıkavak Belediye çay bahçesinde denize bakıp, havasını alıp doyumsuz manzarasında sabah keyfi.Ardından öğlene yola çıkıp ara yoldan Didim Akbük.Yolda levrek,domates,ekmek ve süt gibi ihtiyaçlar alınıp kardeşimin evine yerleşme.
GÖRDÜM:Akbük'te yürüyüşler yaptım,kitap okudum.(Taş Meclisi)Akşam yemeğinde balık pişirdim ve fotoğraflar çektim.Dönüş güzergahını İzmir'e uzatıp oğlum Mehmet Ender ile buluştum.Ona yemek yaptım,Metro,Asansör adlı tarihi mekanı görüp izmir fotoğrafları çektim.Karataş,Kemeraltı,Bornova ve Turkuaz park gibi yerler listemde.
DÖNDÜM:İzmir'den çıkıp Bornova çıkışı ile Turgutlu,Salihli ve Alaşehir üzerinden Buldan maden suyunu da içip Denizliye döndüm.İyi yaptım.Aferin bana.845 km iyi yol.





Mayıs 01, 2007

HAFTA SONU NE YAPTIM?

1/BAĞBAŞI KENT ORMANINDAN DENİZLİ
2/DENİZLİ BELEDİYESPOR'UN MAÇINDAN BİR GÖRÜNTÜ

3/SERVERGAZİ'DE BİR YOLCU



Hafta sonlarını nasıl değerlendirdiğimiz, sanırım bizlerin eğitimimiz,kültürümüz ve çalışma hayatımız ile bağlantıları var.Örneğin üniversite eğitimi alan bir çok insan bir müzik aleti çalıyor,korolarda görev alıyor,fotoğraf çekiyor.Buna karşılık köy kültüründen gelen birçoklarımız içinse hafta sonu demek aile büyüklerini ziyaret ama herşeyden önce ve daima kahve kültürü anlamına geliyor.Vaktin nasıl geçtiğini bilmeden saatler geçirip yorgun bir kafa ile evlerine dönüyorlar.Bir başkası yaklaşım ise iş hayatı ile ilgili.Yoğun ve stresli calışmalarla dolu bir işe sahip olanlar ise hafta sonlarını doğaya kaçarak değerlendiriyorlar.Bunlar arasında kamping,yamaç paraşütü,motosiklet,piknik ve trekking gibi etkinlikler sayılabilir.Bunlardan hangilerini yaptığınız büyük ölçüde sizi ve kişiliğinizi,eğitiminizi,kültürünüzü yansıtıyor demektir.Nelerden hoşlandığınızı tesbit edin ve başlayın etkinliğe.
Ben doğa gezileri ve fotoğraf ile ilgileniyorum diyeyim ve bunlarla ilgili son ürünlerimi sunayım sizlere.