Temmuz 30, 2007

kanada 9

Ilker'in takimi.(Betty Ford Alumni) Burada bildigimiz futbol'a Soccer diyorlar.Tamamen eglence ve sosyal amacli oynaniyor.Takimda 4 erkek 2 kiz karisik oynuyor.Kiz sayisi fazla da olabilir.Gruptaki maclarindan sonra maci kazanmanin rahatligi ile sohbet ediyorlar.Ilker 2 gol attigi bu macta cok basariliydi.Amac bir top pesinde kosup enerji harcamak,kendine guven,arkadas ortami edinme.Buradakiler internet ortaminda biraraya gelmis eglenceli bir arkadas grubu.
Cin Mahallesinden bir gorunum.Burada kucuk dukkan islerinin cogunu gocmenler ozellikle de cinliler yapiyor.Cin'den getirilen mallari pazarliyorlar.Cok buyuk katki ulkelerine.Ama tipik asyali daginikligi da hemen goruluyor.


Toronto Universitesinin yakininda cadde ortasinda bir sutun uzerinde tavsan motifi.Burada pekcok heykel vb. eser yollari susluyor.


Toronto'nun bazi sokaklari var ki yurumek bile insani dinlendiriyor.Bu da onlardan biri.

Toronto'da down town denilen (asagi sehir) kisimda surekli aksam uzerleri bir etkinlik oluyor.Bu da Afrika danslari yapan bir grup.Bazilari Afrikali olamayacak kadar beyaz ve besili ama maksat eglence olsun....

Temmuz 24, 2007

niagara

Nihayet gecen cumartesi Niagara'ya gidebildik.Kanada cok gelismis bir otoyol sistemine sahip ama bir kaza ya da ariza durumunda trafik tikaniyor.Bu nedenle cok yavas gittik.Niagara bir kent ve burada selaleden baska gosterecek birseyleri olmadigindan bir suru yapay para tuzagi hazirlamislar.Gazinolar (Kumarhane ) insanlari cok kucuk paralarla kumar oynatiyor.Degisik bir yapi olusturup dikkat cekmek ve parasini almak mesele bu.Bu bina da bu amacla yapilmis.
Az once ifade ettigim amacla hazirlanmis Hollywood tarzi atraksiyonlar olan bir cadde.Resimdeki kiz Ilker'in futbol takim arkadasi Coleen.
Ista Niagara.Dunyanin en buyuk selalesi.Dev gibi.Selalenin sol tarafi Amerika.Nehir gemileri ile ziyaretcileri suyun dokuldugu yere kadar goturuyorlar.Su tanecikleri ile islanip geliyorsunuz.
Bu gordugunuz de bir selale ama Amerika tarafindan dokuluyor.Yani onlara ait.Daha kucuk.
Amerika tarafindan Niagarayi izlemeye gelenleri goruyorsunuz.Sari renkli naylonlar giyiliyor.(Kanada tarafi mavi renkli) Merdivenler ve teraslardan izliyorlar.
Niagara gezi arkadaslarim.Joe (Irlandali,gezmeye gelmis Coleen'in arkadasi Gazino'da 15 dolar kazandi.),Coleen (Ilker'in arkadasi,Irlanda asilli Kanadali,Irlandalilar genelde sansli olurmus Coleen de 45 dolar kazandi,Benzin parasi yapti,tesekkurler.),Ilker (Oglum)

Temmuz 19, 2007

kanada 6

Gunlerdir evden gidilecek bir yer belirleyip yola cikiyorum ve saatler suren yuruyusle gorup donuyorum.Burasi Toronto'nun cok sayidaki kiliselerinden ama guzellerinden biri. (Queen street east )
Queen caddesinin en dogu ucundan baslayan 'Beaches' yani plajlar bolgesi.Kilometrelerce uzunlukta Ontario golu sahili.Bisikletliler,yuruyenler,kosanlar,kopekliler,vs.Ama misir saticilari yok,semsiye kiralayanlar yok,seyyar saticilar yok.....
Iste Toronto:Tamamen suni bir gorunum .Binalar camla kapli,parklar duzenlenmis,insani duygu eksik sanki...
Front caddesinde Lawrence market.Dunyanin en guzel pazari oldugu iddiasindalar.Kapali binada;et,balik,peynir vb. yiyecekler satiliyor.Guzel bir pazar iste.
Bir bina duvarina cizilmis ve 1900'lu yillari gosteren resim.Kanada boyle olusuyor.Ben Toronto'dan haberlere devam edecegim.Gorusuruz.Bye....

Temmuz 15, 2007

kanada 5

Hayvanat Bahcesinin en renkli ailesi.Erkek kenarda bos bos yatiyordu ama rasimdeki anne yavrusuna ne oyunlar yapiyordu inanilmaz.Oyuncaklari ile oynarlarken goruluyorlar.
Huzurlarinizda fotomodelimiz Kaplan.Esit sartlarda olsak o benim resmimi cekerdi herhalde.
Gecen persembe yalniz basima metro arti otobus ile 1 saat 20 dk suren bir yolculukla Toronto Zoo'daydim.Heyvanati toplayip dogal ortamina benzer sartlar olusturup salmislar.Genis alanli bol hayvanli bir bahce.Genelde ogle sicaginda dinlendiklerinden bazilarini goremedim ama cogunu fotografladim gene de.Yukaridakilerin ne oldugunu unuttum.Ama gorunumleri guzeldi.
Bu hafta hava hep degisti.Bir yagdi bir acti.Cuma gecesi oglumun dogumgunu kutlamasi gece gec saatlere kadar surdu.Bisuru arkadasi geldi .Yediler ve ictiler.Sabah oglan gelmeyince yalniz gittim little India (kucuk Hondistan) 'a .Hint muzikleri,yiyecekleri,sariler vb.Bunlari satan bir dukkan vitrini yukarida. UZERINE TIKLAYIP FOTOGRAFLARI BUYUTEBILIRSINIZ

Temmuz 10, 2007

kanada 4

Toronto hayvanlar icin tam bir cennet.Sayisiz kus cesidi,sincaplar ,rakunlar sehirde ozgurce dolasiyor.Bunlardan biri yukaridaki marti.Ontario golu kiyisinda coklar ama sehir icindeki parklarda da karsiniza cikiyor.
Toronto High Park'ta bulunan golde yasamlarini surduren ordek mi desem kaz mi bilemedim (Bu soru Biyolog Mehmet Isik'a gelsin) ama hem cayirlikta otlaniyorlardi hem de yuzuyorlardi.

Toronto sincaplarindan biri.Toronto'nun birsuru parklari var.adeta orman gibi.Heryerde karsiniza cikiyorlar.Cekingen ve sevimliler.


Hafta sonu birseyler alalim diye evden ciktigimizda Queen's park'ta bir eglenceye rastladik.Toronto'da yaz aylarinda festivalden bol birsey yok.Afrofest, Afrikalilarin duzenledigi, yemeklerinin (genelde et) ayakustu mangalda pisirilip satildigi,icecekler in tuketildigi,siyah rengin her tonunu gorebileceginiz bir toplanma - kaynasma-eglenme amacli yerel giysilerle ulkelerin tanitildigi bir festival.Netekim buna da katildim.Mutluyum.Mutlusun.Mutlular.Nedeni su:Burada Afrika'da olamayacaklari kadar ozgur ve karinlari tok.


Temmuz 04, 2007

Gecen hafta icinde onemli birsey yoktu.Sehirde yuruyusler,arka bahceye gelip kedilerin yiyeceklerini gaspeden rakunlari saymazsak.Yedi kisilik aile aksam saatlerinde karnini doyurdu ve gitti.Hafta sonu ise planlanmayan bir gezi imkani cikti.Ilker adinda Jazz sever bir arkadasin festivale gitmek istemesi ayrica bir de jeep'inin olmasi yetti.Cumartesi sabahi bir yolcu daha alip Motreal'e gittik.Hostel'de kaldik.Oglum Ilker"le gezilecek yerleri gezip geceleri jazz konserlerini dinledik.Sehir meydaninda kurulan sahnelerde (10 kadar) cesitli gruplari dinledik.Gece 1 civarinda ancak yatabildik.Shwarts adindaki siradan bir dukkanda montreal'in en guzel isli et ile yapilan yemeklerini yedik.
Yukarida Saint Josef Katedral ve Oratoryosu
Bir Jazz Konseri

Montreal Old Town'da bir sokak.
Tipik Avrupa dar sokaklarindan.Restoranlar,publar,(Putin adinda patates kizartmasina eritilmis peynirli bir sos ile yapilan guzel bir yemegi var ki bira ile guzel gidiyor),resim galerileri ile cok hos bir yer.

Kanada ulusal gunu yuruyusu
Cin'den kacanlarin kurdugu bir orgut ve uyelerinin gecit toreni.Sonucta Avrupa kokan bir eyalet Quebec (Fransizca konusulan ve Fransa kulturu olan) ve onun Olimpiyatlari duzenlemis,hos bir havasi olan kenti Montreal' bitirip donduk.Biodom adli doga muzesi,Old Town,Montreal tepesi,Katedral ve konserler.....,yemekler.....Gorusuruz......