Ağustos 11, 2007

Agustos

2005 yaz....Gokceada Sahılı,Yenı Kalekoy.Cadırım ve kahvaltı sofram.......
Agustos ay'ındayız ve Turkıye'de.Yaz gecıyor.Sıcaklar bızı bunaltsa da bır zaman sonra bu gunlerı ozlemle arayacagız.Bu nedenle henuz vakıt gecmeden yapılabıleceklerden bazılarını yazayım da belkı canınız ıster uygularsınız.,

15 Agustos Gokceada ıcın onemlıdır.Bu tarıhte Gokceada dogumlu Rumca konusan vatandaslar Gokceada'ya gelırler.Senlıkler duzenlenır.Gecelerı fılm gosterımlerı yapılır.Gokceada en senlıklı gunlerını yasar.Yenı Kalekoy'de gezınebılır,Eskı Bademlı'de Cınaraltında dınlenebılır,Zeytınlı'de eskı usul Dıbek Kahvesı ıcebılır ve Tepekoy'de Barba'ya ugrayabılırsınız.Ev yapımı sarap ve fıstık mı? Hay hay...Denıze mı gıreceksınız Yıdız Koyu,ve daha bırcok şey..Gokceada'yı gercekten cok severım.

15 Agustos aynı zamanda Bozcaada'da Dunya'da ılk bagbozumunun senlıkle kutsandıgı tarıhtır.Guzellıkler dıyarı Bozcaada anlatılmaz yasanır.Tavsıye ederım

Agustos ayı Karadenız gezısı yapmak ısteyenler ıcın de ıdeal zamanlardandır.Fındıklar toplanır,Yaylalara gıdılır,Karadenız yemeklerı tadılır.

Eger yolunuz Ege'den ozellıkle Aydın'dan gecerse Dunyanın en guzel Incır'ını yıyebılırsınız.

Bu arada ben Kanada'dayken bılgısayarımı ozel mulkıyetıne gecıren sevgılı oglum Mehmet'e (Butun bırıkımım olan resım ve muzıklerımı kaybettıgı,klavyemı F'den Q'ya cevırerek bana zorluk yarattıgı ıcın) ozellıkle saygılarımı sunarım.

Ağustos 08, 2007

Kanada dedikleri

Hobi işte....
Döndüm.Kanada ve Kanadalılar hakkında aklımda kalanları özetleyip bitireyim.*Kanada düz ve yemyeşil bir ülke.Dogal kaynakları bol.Su zengini.
*En'leri var.Dünyanın en yüksek binası (CN Tower),En uzun caddesi (Yonge Street) ve en büyük Şelalesi (Niagara) gibi.
*Cok zenginler.Para her alana hakim.Zenginligi alışveriş merkezlerindeki yogunlukta ve otomobil markalarında görüyorsunuz.
*Dışarıda ve farklı bir ülke yemegi yemek,ickili mekanlarda oyalanmak epeyce seviliyor.
*Dinamikler.Hem yürüyor hem ellerinde icecegi kahveyi taşıyor hem de cep tlf ile konusuyorlar.
*Cok fazla okuyor ve spor yapıyorlar.Kütüphaneler cok ve dolu.
*Günlük hayatta mutluluk saglamaya ugraşıyorlar.Ülke yönetmiyorlar.Bu işi görevlilere bırakmışlar.Her alanda secimler önemli.
*Hobi ülkesi.Her hobiyi para cok oldugundan abartmıslar.
*Beyzbol.buz hokeyi.Amerikan Futbolu.Golf oynanıyor ve seviliyor.
*Toplumsal hayatta cok saygılılar.Aralarında kesin mesafe var.Herkes kendinden sorumlu ve kendini istedigi gibi ifade ediyor.Kınama ve ayıplama yok.
*Polis ülkeye egemen.Hatta Polis Devleti de deniyor.Şili milli takım oyuncuları bile dayagı yedi oturdu.
*Kanada dan Türkiye görünmüyor.Bilmiyorlar,ilgilenmiyorlar.
*Gercekten laikler.Yüzlerce Kilise var.Devlet in din konusuyla hic işi yok.

Ağustos 04, 2007

kanada (Gercek 9)

Cumartesi gunu ogleden sonra Oguz (Ilker'in ev arkadasi) ,Ilker ve ben Toronto'daki eksik kalan son atraksiyon'u da yaptik ve CN TOWER'e ciktik.(Anlami Canada National Tower-Kanada Ulusal Kulesi-)Kisi basi 25 dolar verdik,1 saate yakin asansor sirasi bekledik,yorulduk,bir kisim Arap kisiler siralari gecip ,kaynak yapip ve aralardan sizip one gectiler ki kurallara uymamayi aliskanlik haline getiren toplumlari saygiyla andik.1 dk da kus gibi ve insanin icini bir hos eden asansor sonrasi korka korka manzaraya baktik.Hava cok berrak olmadigindan resimler basarisizdi.15 dk da cevrenin kuleden gorunusune baktik ve indik.Gorev tamam mi? Evet. Dunyanin en yuksek yapisina ciktik mi ?Evet.
Kensington Market sokaginda cicek bahcesi haline getirilmis bir hurda otomobil.Bir sanat eseri.
Dikkatimi cekti.Burada iki katli evleri Amerikan tarzi yapiyorlar.Zemin suya yalitimli beton.Zeminden sonrasi ahsap malzemeyle yapiliyor ve disi tugla ile yapiliyor.Saglam mi evet.(Ilker'in evi 1930' da yapilmis ve hala tertemiz kullaniliyor.)
Casa Loma.Burasi
Kanada'nin en meshur kalesi.Aslinda kale'ye benzeyen bir konak demek daha dogru.Nerede bizim kaleler nerede bu.Kanada kurulurken savaslar buralarda yapilmis.Birkac bin ingiliz,Fransiz askeri arasinda. Neyse bu yazi Kanada Toronto'dan son yazi.Aksama Ucaga binip hayirlisiyla donecegim.Gezdim,gordum,yazdim.Birkac degerlendirme ve aklima geleni de Turkiyeden yazarim.Geziler bitti mi?Hayir Insallah Hindistan?......Hoscakal Toronto