Mayıs 29, 2010

Neler öğrendim?



Resmin konuyla ilgisi yoktur.sadece görsellik olsun diye koydum.Denizli horozu
Eylül 2009'da Bodrum Yalıkavak'ta yapacak bi iş yoktu,tüm zamanımı emekli hayatı şeklinde ve kira evinde geçirmek için erken olduğuna karar vererek geri döndüm.
Yapılacak iş ararken arkadaşlarım işimi buldular.Özel bir lisede Coğrafya öğretmenliği.Başladım ve kısa sürede öğrendim devlet okulu nedir,özel okul nedir?
Ne kadar şikayet etsek te devlet okulları daha öğretmen ağırlıklı okullar hala.Okul devletin.Bizler de onun memurları, öğretim işiyle görevli olan.Neticede okulları kendimizin gibi görüyorduk,sanki bizim malımızdı.
Özel okulda çalışınca anlıyorsun ki,orada patron öğrenci.''Babam parayı veriyor, nasıl olsa bana hizmet edecekler'' diye düşünüyor.Binaya,öğretmenlere,memurlara o gözle bakıyor.Bakış açısı böyle olunca öğretmenin de davranışları değişiyor,öğrencilerle iyi geçineyim,fazla kavga ortamı olmasın diye bakılıyor.Öğrenciler haylazlıkta sınır tanımıyorlar.Sadece öğretmeni severse belki biraz ders dinliyor,uslu duruyor.Neticede yarattığı stres nedeniyle yolları ayırmak zorunda kaldım.
2.dönem başında bu defa bir kpss kursunda ders varmış,gel dediler.Gittim.Çocuklar üniversiteyi bitirmişler,çalışacak bir iş yok ya da varsa bile memnun değiller.Devlet'e kapağı atayım,bir yerde memurluk olsun da her ay maaşımı alır,idare olur giderim düşüncesindeler.Hadi onların yıllar önce gördüğü ders konularına bir daha dön.KPSS'de çıkan sorulara göre konu anlat,derken dönem bitti.yeni açılan dönemde ben yaz tatili yapacağım deyince ben de hoşçakal demek durumunda kaldım.
Bu ülkede hayat gerçekten kolay değil.Bir gün bir güne bir yıl bir yıla uymuyor.Geçen yıl bu zamanlar Bodrum'da deniz,güneş kum derken bu yıl nasıl ve nerede tatil yapacağım diye düşünmekteyim.Seneye hayırlısı,bakalım.