Eylül 13, 2010

Yusufeli


Yusufeli Artvin'in Çoruh nehri kıyısında şirin bir ilçesi.Erzurumdan 2 saatlik bir yolculukla varılıyor.Daracık nehir kıyısına sıkışmış,insanların apartmanlarda yaşadığı,yeşillikler içinde bir köşe.Uzun zaman kalınırsa belki insanı sıkar ama yine de yaz aylarında Kaçkar'lara tırmanmak için gelenler burayı hareketlendiriyor.
Burası Türkiye'de nehir sporlarının yapılabileceği en uygun yerlerden biri.Rafting , Kano sporlarına çok uygun.Bunun için çok sayıda insan geliyor.Bir diğeri ise trekking.Buradan Barhal çayı boyunca yürüyebilir,kamp yapabilirsiniz.Yakın çevrede yolu çok zorlayıcı olan yerlerde Gürcü kilisesi kalıntıları da görülmeye değer yerler

Yusufeli'nin bir diğer özelliği ise insanının iyiliği.Son derece efendi,kendi halinde iyi bir insan yapısı olduğu söyleniyor.Nehir boylarında çok güzel meyvalar yetişiyor.
Yusufeli yapılacak baraj nedeniyle su altında kalacak bir ilçe ama buna rağmen yoğun bir şekilde inşaat yapılıyor.Ne iş anlamadım.
Burada Cağ kebabı yiyebilir,dere kenarında kahvelerde dinlenebilir ya da su sporları yapabilirsiniz.Türkiye'nin gizli cennetlerinden biri burası.