Nisan 22, 2013

Tayland Tayland


Tayland uzun zamandır görmeyi istediğim bi ülkeydi.Sanki orayı görünce tüm uzakdoğuyu görecektim.
 Uzun bi zaman dilimi için hazırlıklarımı yapıp  şubatta Kuala Lumpur aktarmali olarak Bangkok'a ulaştım.Hava oldukça sıcaktı.Hostelde biraz dinlenmenin ardından yürüyerek Bangkok keşfine başladım.Çin mahallesi hem hostele yakındı hem de renkli.Kalabalık ve daracık sokaklar,heryerde satıcılar,yemek yiyenler,tapınakları derken Çin mahallesi çok hoşuma gitti.Sonraki günlerde yürüyerek Bangkok'un görülebilecek yerlerini gezdim.Kraliyet sarayına girmedim çünkü ücreti yüksekti ve giysilerim de uygun değildi.dışarıdn fotoğraflarının çekmekle yetindim.
 Altın Tepe'de bulunan tapınak,Zafer anıtı,Alışveriş merkezleri,skytrain denilen metro sisteminin  yukarıdan gideni de dahil epeyce gezdim.Vietnam elçiliğinden vize alamadım.motosiklet ardında yolculuk yaptım.Chao phrayo nehrinde dolaştım.Gece patpong'da et pazarının gezdim.Müzik,renkli ışıklar ,Masajcılar,sex işçileri falan epeyce farklı bir dünya.

 Kuzeye çıktım otobüsle.Chiang Mai ikinci durağım oldu.Yine Tapınaklar,alışveriş için ayrılmış alanlar,sokak satıcıları ve yakındaki şelale,yazlık saray.Chiang Mai yabancıların ve Taylandlıların emeklilik için tercih ettikleri yerlerden biri.
 Heryerde görecekleriniz eskisi ve yenisi ile tapınaklar,şelaleler,sokak satıcıları,masajcılar vs.
 Altın Üçgen...

 Chiang Rai daha da kuzeyde bi başka kent.Hoş.Beyaz ve Siyah tapınakları,nehir boyu ile etkileyici.Buradan 23 km uzaktaki Karen adlı etnik toplulukların köyünde bir otel açmış bir turizmci.Keşke bir hafta kalsaydım dediğim bir anı olarak kaldı.65 km kuzeydeki altın üçgen denilen Tayland-Laos-Myanmar birbirinden Mekong nehri ile ayrılmış üç ülkenin kesişim noktası.Dünya uyuşturucu merkezlerinden biri sayılıyor.
 Chiang Mai yazlık Saray...
 Sukhothai Stupa...
 Chiang khong en kuzeyde Laos'a açılan kapı.Kapı herkese açık ama Türklere kapalı.Git Bangkok'tan Elçilikten vize al denmesi de gurur kırıcı.Üzüntü içinde ayrılıp tekrar Chian Mai'de geçirilen 2 günden sonra ülkenin ortalarındaki Sukhothai 3 günlük güzel bir gezi noktası oldu.Buradaki Old City adlı eski kent alanındaki tapınaklar güzeldi.Terkedilmiş,yıkılmış ama etkileyici.
 Yüzen MArket...Bangkok yakınlarında tam bir turistik atraksiyon...
 Kanchanaburi Kwai Köprüsü Film konusu...
Pattaya
Tekrar Bangkok.Kamboçya vizesi alma girişimi.Elçilikte çıkarılan zorluklar fazla ödeme derken ay sonuna kadar Pattaya.
Pattaya'da turistik olmayan daha mütevazi Jomtien plajındaki bir hostelde 6 gün.Pattaya 3 km kuzeyde.Yürünebiliyor ama pikaplar 10 baht a götürüyor.Walking street yine çılgın bir gösteri dünyası.Burada da sex işçileri,masajcılar,barlar,ve dahası.Koh lan ada turu,deniz, güneş,kum derken alıştım ortama.Emekliler,onlarla elele yerli kızlar yarı yaşta.Rus turistler.Gece pazarları,plaj satıcıları...
Kamboçya turunu yapıp geri döndükten sonra da 8 gün aynı hostelde kalarak Pattaya ve Jomtien ortamında zamanı doldurup 3 günlük son Bangkok günleri ile Tayland sona erdi.Güzel miydi? evet güzeldi farklı.Laos ve Vietnam olmadı ama sırf onlar için tekrar oralara gitmem sanırım.