Temmuz 02, 2015

Amsterdam

Amsterdam 4 kent için 1 haftalık mini bir gezinin ilk ayağı oldu.İlk defa geldiğim bu kent tam bir turist cenneti.İnsanlar kanallarla ve köprülerle çevrelenmiş sokaklarda gezmek, kanallarda tekne turu yapmak,saraylarını ve diğer tarihi binalarını görmek,Van Gogh başta olmak üzere çok sayıda müzelerinde sanatı duyumsamak,kırmızı fener sokaklarında fahişelere bakmak,birkaç gram ile sınırlı olmak üzere Coffee Shop'larda uyuşturucu denemek ve gece hayatı,yeme içme vb gibi çok sayıda seçenekler için buraya geliyor.gençler,tur grupları sokakları doldurmuş.kendilerine özgü bisikletleri ile tramvayları renklilik yaratmış.

Kanallar,tekneler ve evleri ile merkez Amsterdam...
Kent her meydanında heykelleri ve anıtları ile sizi karşılıyor.Dom meydanı en ünlüsü.burada ise başka bir meydanda askerleri karşımızda.
Coffee Shoplarda çok az miktarda uyuşturucu serbest.Bu nedenle kentte çok sayıda varlar.Mantar yetiştirerek kafa yapacak kekler üretmeye kadar işi vardırmışlar.
Kent müze zengini ve kapılarında kuyruklar oluşuyor.Van Gogh'dan elmas müzesine,madam Tussaud mumya müzesinden Hermitage'a o kadar çoklar ki...
Red light district denen 2-3 sokak ise hayat kadınlarına,erotik show yapılan tiyatrolara ve bunlarla ilgili malzeme satan dükkanlarla dolu.Bir binanın pencereleri de resimlerle donanmış.
Amsterdam gerçekten kültür şoku yaşatacak bir kent.









Hiç yorum yok: