Haziran 15, 2017

İspanya... Madrid ve Barcelona..

Avrupa'da eksik kalmasın diye İber yarımadas planladım 15 günlük ve Mart 2017'de gerçekleştirdim.İspanya'da Madrid,Barcelona,Seville,Cordoba,Prtekiz'de Lizbon ve Porto idi amacım.Braga da eklendi buna.İlk gün kazık yiyerek başladı gezi.Tembellik edip Dolar'ı Euro'ya çevirtmeyi oraya bırakınca %20 komisyon ödeyip aklım başıma geldi...Ye iç gez formatında geçen 3 gün Madrif için yeterli..
Madrid
 Başkent özellikleri ile dolu.Parklar,meydanlar,büyük binalar vs.Burası da Kraliyet Sarayı önü..
                                                                        Meydan
 Madrid Hamon (Jamon ) denilen kurutlulmuş et ürünü ile meşhur.Bir dükkan,satın al,ekmek arasına koydur bira ile götür,ne yaparsan yap..
 İspanya Dünyaca meşhur sanatçılara sahip.Cervantes,Picasso,Goya,Gaudi,vb.Bir müze duvarı..
         Barselona'da 2 saat şaşknlık ve yorgunluk ekli panik hali ile geçti.Hostele nasıl gideceğime dair notlarım var ama adamlar yeraltına tren ve metro hatları yapınca karıştırdım.Yanlış istasyonlara gidip dönmek,doğru yolu bulmak zaman aldı.Ama çok planlı büyük ve güzel bir Akdeniz kenti burası..Barselona'da Kristof Kolomb Amerika'ya giden yolu gösteriyor...
                                            Kale yönünden Barselona...anıtlar belirgin..
                                                    Bir Gaudi binası ve Katedral..
 Barselona tam bir turizm kenti.Gaudinin eserleri,deniz,La Rambla caddesi ünlü.Bir paralel caddesinde ise pakistan bölgesi var.Lokantaları vb ile farklı bir dünya..

Hiç yorum yok: