Nisan 01, 2007

Sanal alemin gerçek kişileri

Bugünlerde çevremde bazı insanların bilgisayara özellikle de internete fazlaca takıldığını görüyorum.
Bunlardan biri bir erkek yeğen.İşi gücü bilgisayarda oyun oynamak.Oyun dergileri alıyor.oynuyor.rekorlar kırıyor falan.Asıl ilgilenmesi gereken alan olan eğitim hayatında kendini geliştirmesi gerekirken, enerjisini bu alana ayırması açıkçası beni endişelendiriyor.
Bir diğeri ise bekar bir arkadaşım.Bu arkadaşım yıllardır yaptığı meslekten daha fazla zamanı internette okey oynamaya veya chat yapmaya ayırıyor.Ne zaman bürosunda otursak o konuşmayla ilgilenmek yerine gözünü ekrandan ayırmadan birşeylerle uğraşıyor.Aynı anda üç ayrı msn sahibi.Birsürü arkadaşının her an oturum acışları sesli işaretle duyuruluyor.
Bunlardan sonuncusu ise daha saf ve iyiniyetli bir acemi .Hayatında doğru dürüst chat nedir bilmeyen gerçeklik dünyasının bu kişisi ise chat yaptığı kişileri de kendisi gibi gerçek sanıyor.Sanal alemden,sanal yalanlardan sanal sözlerden bihaber olan bu arkadaş ise sanalden hayal alemine geçmiş durumda.Kendisini gerçek aleme zorlukla döndürebildik. Bu tür kişilerde internetin bazı kişilerde depresyona soktuğu,gerçeklik duygusunu yitirmeye yolaçtığını uzmanlar hatırlatıyor.
Son bir haber de büyük oğlandan geldi.Bilgisayar mühendisi olan bu şahıs gözlüklerinin derecesini muştuladı bana.Sebep:Bilgisayar.Hayırlı internetler dilerim.

Hiç yorum yok: