Aralık 23, 2007

Yol'da Yemek


Yolda olmak aynı zamanda yorulmak,dinlenme ihtiyacı duymak ve tabii ki acıkmak demek.Bu nedenle yolu çekilir kılan şeylerin belki de en güzel yanı değişik yemekler bulmak,denemek ve tabii ki bundan zevk almak.Hayatımın en güzel yıllarını geçirdiğim Gaziantep.Eğer yolunuz Gaziantep'e düşerse yemeden dönmeyin diyebileceğim lezzetler nelerdir ve nerede yenir? hatırımda kalanlarını sayayım da bir faydam olsun istedim.
Gaziantep'te yiyeceğiniz bir numaralı yemek kebap'tır ve eğer vakit öğle ise en güzel kebap yiyeceğiniz tek yer Karşıyaka mahallesinde Halil'in yeridir.Adana-Şanlıurfa yolu'nun kuzeyindeki mahalleye girip ilk sağa dönerek gidersiniz.Mükemmel kebap,salata (Nar ekşili) ve kartal başı yerseniz pişman olmazsınız.Tabii sıra beklemeyi göze alarak.Çıkışta dışarıda havuç dilimi tabir edilen bir nevi uzun baklava yemeden öğle yemeği bitmiş sayılmaz.
Ancak vakit akşam ise tek seçenek kalıyor İmam Çağdaş.Hem Lahmacun hem de kebaplarıyla doyumsuz lezzetlerin merkezidir.Hatırladığım kadarıyla iki yerdeler.Kalealtı olsun,SSK hastanesi yakınındaki olsun süperdir.
Bir başka öğle yemeği seçeneği ise cartlak kebabı'dır ki çarşının içinde Mustafa'nın yeri'nde yenir sadece.Ciğer nasıl böyle bir tada ulaşır anlamak mümkün değil.
Sabah kahvaltısı için vaktiniz varsa yapacağınız tek şey beyran yemektir.Bunun için de yolu çarşı içine uzatmak gerekir.Adres veremeyeceğim ama kendiniz sorar bulursunuz artık.
Antep demek baklava demek biliyorsunuz.Bunun için yapacağiniz şey şehrin meydanında bulunan Güllüoğlu'na uğramaktır.Baklava cenneti burasıdır
Antep yemek cennetidir dedim ya eğer vaktiniz varsa kadayıf'tan lokmaya herçeşit tatlı ile et yemeklerini denemenizi tavsiye ederim.Çiğ köfteden içli köfteye ,çeşit çeşit yemekle tanışabilirsiniz.Hiç olmadı nohut dürümü yersiniz.Aman en iyisi nerededir diye sormadan önünüze gelen yere de dalmayın.Ne olur ne olmaz.

Hiç yorum yok: