Ağustos 04, 2007

kanada (Gercek 9)

Cumartesi gunu ogleden sonra Oguz (Ilker'in ev arkadasi) ,Ilker ve ben Toronto'daki eksik kalan son atraksiyon'u da yaptik ve CN TOWER'e ciktik.(Anlami Canada National Tower-Kanada Ulusal Kulesi-)Kisi basi 25 dolar verdik,1 saate yakin asansor sirasi bekledik,yorulduk,bir kisim Arap kisiler siralari gecip ,kaynak yapip ve aralardan sizip one gectiler ki kurallara uymamayi aliskanlik haline getiren toplumlari saygiyla andik.1 dk da kus gibi ve insanin icini bir hos eden asansor sonrasi korka korka manzaraya baktik.Hava cok berrak olmadigindan resimler basarisizdi.15 dk da cevrenin kuleden gorunusune baktik ve indik.Gorev tamam mi? Evet. Dunyanin en yuksek yapisina ciktik mi ?Evet.
Kensington Market sokaginda cicek bahcesi haline getirilmis bir hurda otomobil.Bir sanat eseri.
Dikkatimi cekti.Burada iki katli evleri Amerikan tarzi yapiyorlar.Zemin suya yalitimli beton.Zeminden sonrasi ahsap malzemeyle yapiliyor ve disi tugla ile yapiliyor.Saglam mi evet.(Ilker'in evi 1930' da yapilmis ve hala tertemiz kullaniliyor.)
Casa Loma.Burasi
Kanada'nin en meshur kalesi.Aslinda kale'ye benzeyen bir konak demek daha dogru.Nerede bizim kaleler nerede bu.Kanada kurulurken savaslar buralarda yapilmis.Birkac bin ingiliz,Fransiz askeri arasinda. Neyse bu yazi Kanada Toronto'dan son yazi.Aksama Ucaga binip hayirlisiyla donecegim.Gezdim,gordum,yazdim.Birkac degerlendirme ve aklima geleni de Turkiyeden yazarim.Geziler bitti mi?Hayir Insallah Hindistan?......Hoscakal Toronto

Hiç yorum yok: