Temmuz 10, 2007

kanada 4

Toronto hayvanlar icin tam bir cennet.Sayisiz kus cesidi,sincaplar ,rakunlar sehirde ozgurce dolasiyor.Bunlardan biri yukaridaki marti.Ontario golu kiyisinda coklar ama sehir icindeki parklarda da karsiniza cikiyor.
Toronto High Park'ta bulunan golde yasamlarini surduren ordek mi desem kaz mi bilemedim (Bu soru Biyolog Mehmet Isik'a gelsin) ama hem cayirlikta otlaniyorlardi hem de yuzuyorlardi.

Toronto sincaplarindan biri.Toronto'nun birsuru parklari var.adeta orman gibi.Heryerde karsiniza cikiyorlar.Cekingen ve sevimliler.


Hafta sonu birseyler alalim diye evden ciktigimizda Queen's park'ta bir eglenceye rastladik.Toronto'da yaz aylarinda festivalden bol birsey yok.Afrofest, Afrikalilarin duzenledigi, yemeklerinin (genelde et) ayakustu mangalda pisirilip satildigi,icecekler in tuketildigi,siyah rengin her tonunu gorebileceginiz bir toplanma - kaynasma-eglenme amacli yerel giysilerle ulkelerin tanitildigi bir festival.Netekim buna da katildim.Mutluyum.Mutlusun.Mutlular.Nedeni su:Burada Afrika'da olamayacaklari kadar ozgur ve karinlari tok.


Hiç yorum yok: