Temmuz 24, 2007

niagara

Nihayet gecen cumartesi Niagara'ya gidebildik.Kanada cok gelismis bir otoyol sistemine sahip ama bir kaza ya da ariza durumunda trafik tikaniyor.Bu nedenle cok yavas gittik.Niagara bir kent ve burada selaleden baska gosterecek birseyleri olmadigindan bir suru yapay para tuzagi hazirlamislar.Gazinolar (Kumarhane ) insanlari cok kucuk paralarla kumar oynatiyor.Degisik bir yapi olusturup dikkat cekmek ve parasini almak mesele bu.Bu bina da bu amacla yapilmis.
Az once ifade ettigim amacla hazirlanmis Hollywood tarzi atraksiyonlar olan bir cadde.Resimdeki kiz Ilker'in futbol takim arkadasi Coleen.
Ista Niagara.Dunyanin en buyuk selalesi.Dev gibi.Selalenin sol tarafi Amerika.Nehir gemileri ile ziyaretcileri suyun dokuldugu yere kadar goturuyorlar.Su tanecikleri ile islanip geliyorsunuz.
Bu gordugunuz de bir selale ama Amerika tarafindan dokuluyor.Yani onlara ait.Daha kucuk.
Amerika tarafindan Niagarayi izlemeye gelenleri goruyorsunuz.Sari renkli naylonlar giyiliyor.(Kanada tarafi mavi renkli) Merdivenler ve teraslardan izliyorlar.
Niagara gezi arkadaslarim.Joe (Irlandali,gezmeye gelmis Coleen'in arkadasi Gazino'da 15 dolar kazandi.),Coleen (Ilker'in arkadasi,Irlanda asilli Kanadali,Irlandalilar genelde sansli olurmus Coleen de 45 dolar kazandi,Benzin parasi yapti,tesekkurler.),Ilker (Oglum)

Hiç yorum yok: