Mayıs 24, 2008

Kıbrısta 2.gün:Gazimağusa

Kıbrıs gezisinin 2.günü Gazimağusa'yı gezmeyi planladım.Gazimağusa adanın doğusunda,Mersin'den giden feribotların yanaştığı bir liman şehri.Rumlarla aramızdaki sınıra yakın sayılabilir.Bütün Kıbrıs şehirlerinde gezilecek yerler kale surları içinde.Dişarıdaki alanda ise zevksiz ve estetik yoksunu yapılar var genelde.
Gazimağusa Kalesi içinde bulunan meydandaki tarihi katedral.Tabii müslüman olunca şehir,katedrale eklenen minare ile oluyor bir Camii.
Gazimağusa sur içinde Vatan şairi Namık Kemal'in hapsedildiği Zindan.Görülen 2 katlı yapının alt katı zindan olarak kullanılmış.Vatan Yahut Silistre'yi burada düşündü belki şair kimbilir.
Gazimağusa Limanı.Türkiye'den gelen Tırlar buradan Kıbrıs içine dağılıyor.Zaten yıllardır Türkiye tarafından gelen destekle varolmuşlar.
Gazimağusa Halk plajı.Pırıl pırıl suları ile harika bir yer.Görülen alan ise savaş sırasında ele geçirilen ve yıllardır kapalı halde tutulan ''Maraş'' bölgesi.Burası tamamen turizm için hazırlanmış bir oteller bölgesi ama yıllardır barış için adım atılamadığından oteller de çürümeye terkedilmiş.Bazı binalarda mermi izleri hala duruyor.

Hiç yorum yok: