Mayıs 10, 2008

Mustafa...İlk Hedefin Kıbrıs...İleri...


1974 yazında lise 2. sınıftan 3. sınıfa geçmiştim.Yaz mevsimi oldukça hareketli geçiyordu.Türk Ordusu Kıbrıs'ta Türklere yapılan saldırılara karşı koyabilmek için hazırlanmakta,Ecevit başbakanlığındaki ve Erbakan hoca yardımcılığındaki CHP-MSP hükümeti çeşitli görüşmeler yaparak Rum saldırılarını engellemeye çalışmaktaydı.Dışişleri Bakanı Turan Güneş bir İsviçre'ye bir Londra'ya gidiyor arada ABD gemileri Akdeniz'de dolaşıyordu.

Her akşam siyah beyaz ekranlardan yetkililerin beyanatlarını dinliyor ve savaş çıkacak mı çıkmayacak mı yorumları yapılıyordu.

20 Temmuz günü Dışişleri Bakanı Turan Güneş'in "Ayşe tatile çıkabilir" mesajı ile harekete geçen Türk ordusu bir taraftan havadan paraşütçüleri indiriyor diğer taraftan çıkartma gemileri Girne sahillerini yoğun ateş altında askerlerimizi karaya çıkarıyordu.

Bizler pencerelere karartma uygulamış,arabalar farlarını görülmesini azaltacak hale getirmiştik.Her gün harekat an be an dikkatle izleniyordu.

Çok asker şehit verdik.Albay Karaoğlanoğlu gibi.Kendi gemimizi batırdık.Amerika'nın tepkisini çektik.Bize yıllarca silah satılmasını engelledi.Ambargo uyguladı.Haşhaş ekmemizi yasakladı.

Aradan yıllar geçti ama hala ada'da anlaşma yapılamadı.İki devlet oluştu.Herkes başının çaresine bakıyor.

İşte hafızama kazınan yıllardakı Kıbrıs gelecek haftaki yolculuk programımda.İnşallah önümüzdeki Perşembe akşamı Pamukkale Turizm'le Antalya'ya,gece de Pegasus'la Lefkoşa Ercan Havaalanına ulaşmayı istiyorum.Biletler hazır.5 gün Deniz,güneş,kum ve Girne çıkartma plajı,Lefkoşa camileri,tarihi eserleri,Magosa ve Güzelyurt.Hotel Bare Hill'da konaklayacağım inşallah.Dönüş 20 mayıs günü İzmir'e oradan da Denizli'ye.Şimdilik bu kadar.See U

1 yorum:

Buketblu dedi ki...

biz kış köşesinde botları ve montları kışlıkların arasından çıkardık tekrar örtmenim nispetmidir bu!!!!!

c u:)